1. nap - Szicíliai Borok
Érkezés Palermo reptérre, majd transzfer Baglioba, a Florio család antik és előkelő birtokára, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Egadi szigetekre. Pihenés közben aperitiveket és helyi borokat lehet fogyasztani. Vacsora a Baglio étteremben (szabadon választható).
2. nap - Cannoli Siciliani
Reggeli után utazás Marsalába, ahol meglátogathatjuk Szicília egyik legfontosabb történelmi borászatát. A pincékben még mindig találhatók Marsala legjobb szüretelésű boraiból. Ebéd egyénileg, majd látogatás a Marsala és Trapani között található “Só útra”. Itt megcsodálhatják a XIX. században épült szélmalmokat is. Utazás Ericébe. A hegyre épült városkát a középkorban Vénusz szülőhelyeként tisztelték az antik időktől fogva. Idegenvezetés Ericében, aminek keretén belül megálló egy helyi cukrászdában, ahol vendéglátónk Maria megtanítja, hogyan kell a tradicionális cannoli siciliánit elkészíteni. Ez a cukrászda mandulás süteményei miatt is világhírűvé vált. Vacsora Erice egy felújított étteremben.
3. nap
Reggeli után utazás Palermoba. Idegenvezetés a történelmi központban: Massimo Színház, Piazza Pretoria, 4 Canti és a Normann Katedrális. Utána látogatás a helyi utcai falatozoknál (Vucciria, Capo), itt megkóstolhatjuk a hires szicíliai ételeket: panelle, arancine, panica’mesua stb. (szabadon választhatóan). Ebédre javasoljuk, hogy kóstolja meg a város különlegességeit, az Antica Focacceria San Francesco étteremben, mely a város legrégebbi étterme. Bérelt autóval visszatérés a reptérre.
Utazás: egyénileg (repülőjegy információkról érdeklődjön irodánkban)
Részvételi díja: 177.900 Ft-tól/fő