1. nap - Pihenés a tavon
Érkezés a milánói reptérre, majd transzfer a Maggiore tóhoz (transzferidő kb. 1 óra). Pihenés majd welcome vacsora a hotelben (szabadon választható).
2. nap - Minden ami sajt
Reggeli után transzfer Arona városába, ahol meglátogatunk egy kézműves sajtgyárat. A vezető olasz sajtkóstoló megtanítja, hogy különböztessük meg a sokféle olasz sajtot, megismerhetjük a legjobb sajtpárosításokat szalámival, mustárral, kenyérrel és borral. Végül egy főzőórán vehetünk részt, melyben megtanulhatjuk hogy készítsünk gyors és ízletes sajt ételeket. Az óra után közösen elfogyasztjuk az elkészített ételeket. Ebéd után Stresai kirándulást javasolunk, egy kellemes hajókirándulás keretében meglátogathatjuk a Borromeoi sziegeteket, az Isola Madrét, az Isola Bella gyönyörű kertjeit, az Isola Pescatorit. Vacsora egy festői étteremben a szigeten (szabadon választható).
3. nap - Piemonti borok
Reggeli a szállodában, majd Ghemme városába látogatunk, a festői ricetto (középkori erődváros) borospincéibe, ahol megismerkedünk a borászokkal Paoloval és Antonelloval, akik bemutatják a bor készítést és körbevezetnek a pincében. A séta végén részt veszünk egy borkóstolón amihez helyi szalámit és sajtokat fogyasztunk (Valsesia és Ossola). Visszatérés a hotelbe, majd a bérelt autóval a reptérre.
Utazás: egyénileg (repülőjegy információkról érdeklődjön irodánkban)
Részvételi díja: 134.900 Ft-tól/fő - árakról érdeklődjön irodánkban!